Lanvin - Parfumgigant
Je bent hier:

Lanvin parfum

Lanvin

Jeanne Lanvins jeugd verliep vanaf het begin niet met rozengeur en maneschijn. Zij was de oudste van elf kinderen en haar ouders verkeerden in grote armoede. Als meisje van 13 was je in het Europa van 1880 niet het enige kind dat al uit werken moest. Kinderarbeid was toen vrij normaal binnen de arme klassen. Dus kreeg Jeanne een baantje bij de hoedenwinkel van Madame Felix. Dat was een chique winkel aan de Rue de Faubourg Saint Honoré in Parijs. Daarna werkte ze bij hoedenhuis Cordeau. Maar in 1883 zag zij kans haar eigen hoedenwinkeltje in de bovengenoemde chique modestraat te openen. Ze was toen nog maar 16 jaar oud! In 1889 startte ze haar boetiek aan de Rue Boissy d'Anglais en verkocht ze haar eigen collecties met voornamelijk hoeden.

Lanvin maakt haar entree binnen de modewereld met haar moeder/dochter collectie. Haar dochter Marguerite was Jeanne's inspiratiebron.
Lanvin kreeg bekendheid met haar kleding. Maar met haar parfumonderneming Lanvin Parfums SA ( 1929) werd zij beroemd. Haar eerste geur was My Sin, in 1927 gevolgd door Arpége. Dat laatste parfum wordt nog steeds geproduceerd.
Jeanne Lanvin overleed in 1946. De onderneming werd overgedragen op Marguerite tot het bedrijf in 1989 overgenomen is door Harmonie S.A. Daarna kwam het in handen van L'Oréal. De parfumlicenties zijn nu in handen van Inter Parfums.

Filter: