Lancetti - Parfumgigant
Je bent hier:

Lancetti parfum

De Italiaanse modeontwerper Giuseppe – beter bekend als Pino - Lancetti is in de jaren ’60 vooral bekend geworden om zijn prachtig bedrukte stoffen. Hij liet zich inspireren door kunstenaars uit destijds vrij recente verleden. Hoogtepunt uit zijn carrière waren zijn japonnen die waren geïnspireerd door de portretten van de wereldberoemde schilder Modigliani. Maar ook verwierf hij erkenning met zijn military-style collectie in 1963.Hij behoorde ook tot de eerste Italiaanse ontwerpers die ideeën opdeed uit zowel de Chinese mode als uit de volksdrachtenstijl. Hij gebruikte daarvoor vaak bedrukte stoffen die verwezen naar werk van Picasso en Kandinsky. Niet voor niets kreeg hij in Italië de bijnaam van ‘kunstenaarsontwerper’.

Vanuit zijn modehuis in Rome verkocht hij zijn kostbare, met de hand geborduurde en ‘bekraalde japonnen aan een internationale elite.

Lancetti verkocht zijn modehuis aan de Toscaanse zakenman Ugo Paci waarna hij zich in 2001 terugtrok uit het drukke werkzame leven. Hij bleef het artistieke trouw, want hij wijdde zich aan het schilderen. Pancetti overleed in maart 2007 in zijn huis in Rome.

Filter: