Lalique - Parfumgigant
Je bent hier:

Lalique parfum

Lalique

Wie denkt aan schitterende glasontwerpen en beeldschone juwelen, komt al snel terecht bij René Lalique. Deze Franse edelsmid en glaskunstenaar wordt beschouwd als een van de grootste kunstenaars op zijn vakgebieden uit de Jugendstil en de Art Deco periode. Lalique leefde van 1860 tot 1945.

Na zijn opleiding werkte hij onder andere voor beroemde edelsmeden zoals Cartier en Boucheron. In 1890 opende hij zijn eigen bedrijf.
Sierlijke bloemen, dieren, insecten, vogels en vrouwen zijn de belangrijkste kenmerken van de Art Nouveau ( ook Jugendstil genaamd). Pauwen, libellen, bloemen en reptielen inspireerden dan ook Lalique. Beroemdheden als Sarah Bernard en Calouste Gulbenkian waren onder anderen klant bij René.
Beroemd zijn ook de parfumflacons die Lalique ontwierp, onder andere voor Coty. Eigenlijk kreeg hij opdracht van Coty om alleen het etiketje te ontwerpen. Maar Lalique wilde het hele flesje maken en zo geschiedde. Het flesje met het parfum Ambre Antique kwam in 1906 voor het eerst op de markt. Dit eerste flesje werd het begin van een eigen glasfabriek. Lalique startte met zijn flaconindustrie in Combs-La-Ville in 1906.
Lalique heeft verder flacons ontworpen voor ondermeer Molinard, Haubigant, Roger et Gallet en Gres.
Lalique overleed, zoals bovenstaand vermeld, in 1945. In 1992 besloot zijn kleindochter Marie-Claude, die ook glasontwerpster is, haar eigen parfumlijn uit te brengen. Met mooie flacons in de traditie van haar grootvader.
Het eerste Laliqueparfum, Libellule Crystal Edition, is gecreëerd in 1931, het laatste, Living Lalique in 2015.

Filter: