Lacoste - Parfumgigant
Je bent hier:

Lacoste parfum

Lacoste

Lacoste is opgericht door een beroemde tennisser: René Lacoste. Samen met André Gillier richtte hij in 1933 het Franse kledingbedrijf Lacoste op. Gillier was eigenaar van het destijds grootste textielbedrijf van Frankrijk. Aanvankelijk richtte Lacoste zich op sportieve kledij voor de tennisser, de golfer en de zeiler. In 1951 begon het bedrijf met de productie van gekleurde shirts, als opvolger van shirts in het zogenaamde 'tennis white'. Vanaf 1952 werden de shirts geëxporteerd naar Amerika en dit betekende een enorme groei en al snel kreeg het merk een 'upper class' imago.

Tot op de dag van vandaag is Lacoste een familiebedrijf dat door een Lacoste wordt geleid.
Het bedrijf ontwerpt, produceert en verkoopt naast kleding ook schoeisel, zonnebrillen en parfums. Lacoste opereert over de hele wereld.
De eerste geur werd geïntroduceerd in 1984. Er volgde een reeks van geuren voor mannen en vrouwen. Veel daarvan - dat zal niet verbazen - hebben een fris en sportief karakter. De Lacoste parfums worden ontwikkeld in samenwerking met Procter & Gamble.
Wetenswaardigheidje: René ontwierp het logo met het groene krokodilletje en hij bedacht - heel succesvol - het poloshirt. De krokodil is overigens afgeleid van de bijnaam die Lacoste kreeg tijdens zijn hoogtijdagen in de tennissport: Le Crocodille.

Filter: