John Galliano - Parfumgigant
Je bent hier:

John Galliano parfum

John Galliano

John Galliano

Juan Carlos Antonio Galliano is in 1960 in Gibraltar geboren. Toen hij zes jaar oud was verhuisde het gezin Galliano naar Londen, de wereldse stad waar hij uiteindelijk zou ontwikkelen als modeontwerper. Hij zou bekend worden als John Galliano.
Na zijn opleiding aan het Londens Central Saint Martins Celloge of Art and Design die hij in 1984 met een diploma afsloot, vertrok hij in 1991 naar Parijs. Aanvankelijk had hij het financieel behoorlijk zwaar, tot hij te hulp geholpen werd door de hoofdredactrice van het ambitieuze Amerikaanse modeblad Voque, Anna Wintour. Vanaf 1959 was hij hoofdontwerper van achtereenvolgend Givenchy, Christian Dior en ten slotte van zijn eigen label John Galliano. Sinds 2011 is hij creatief directeur van het Franse Maison Margiela.
Tot vier keer toe is Galliano uitgeroepen tot Brits designer van het jaar en in 2004 werd hij door de BBC gerekend tot en van de vijf meest invloedrijke personen binnen de Britse cultuur.

Uiteraard hoort er ook een geur bij de stijl en smaak van Galliano’s mode. Vooral bekend is de geur ‘Parlez-moi d’Amour’

Filter: