Joan Vass - Parfumgigant
Je bent hier:

Joan Vass parfum

Joan Vass

Joan Vass was een populaire Amerikaanse modeontwerpster in de jaren 1980 en 1990. Vooral bekend was zij om haar gebreide kleding, waaronder elegante jumpers en truien.
Aanvankelijk was zij schrijfster van artikelen en boeken over kunst en was zij assistent van het Museum of Modern Art in New York.
In het begin van 1960’s maakten zij en haar man Gene Vass, een bekende schilder van abstracte kunst en beeldhouwer, deel uit van een nieuwe golf van kunstenaars, acteurs en intellectuelen.
Tijdens een diner bij actrice Cynthia Harris, maakt Joan kennis met het breien. Haar gastvrouw vertelde haar dat zij graag de pennen ter hand nam om de wachttijd op de filmset te doden. Dit verhaal gaf Joan aanleiding om ook te gaan breien. Ziehier het begin va een glansrijke loopbaan in het modevak. Dit, terwijl mevrouw Vass geen opleiding in de couture heeft gehad.
Vass overleed in 2011 op 85 jarige leeftijd.
In samenwerking met Coty heeft zij een aantal parfums laten ontwikkelen die werden gelanceerd met edelsteennamen, zoals Joan Vass L’Eau de Amethyste, Joan Vass L’Eau de Christal en Joan Vass L’Eau de Opale.

Filter: