Jo Malone - Parfumgigant
Je bent hier:

Jo Malone parfum

Jo Malone

Jo Malone is een Brits merk dat zich richt op parfums, verzorgingsproducten, geuren voor het interieur, geurkaarsen en geschenkartikelen.

Op de een of andere manier zijn de Engelsen bekend om hun verfijnde geurproducten en hun unieke elegante stijl. Dat is ook te herkennen aan de mooie producten van deze onderneming.

De onderneming ging van start in 1994. Oprichtster was de inspirerende en enthousiaste zakenvrouw Jo Malone.
Haar start in het leven ging niet bepaald zonder problemen. Zij was dyslectisch – dus leesblind – en het gevolg was dat zij de school verliet zonder diploma.
Maar dat alles betekent natuurlijk niet dat je jouw passie niet kunt volgen. Dat besefte Malone al heel vroeg en dus verdiepte zij zich vol geestdrift in de wereld van de geuren en parfums. Dit leidde tot de ontwikkeling van haar eerste eigen, baanbrekende mengsels van limoen, basilicum en mandarijn.

Haar unieke talentvoor baanbrekende vernieuwing en haar originaliteit binnen haar vakgebied waren weldra ongeëvenaard.

Al vrij snel na de oprichting van haar eigen onderneming besloot zij zich aan te sluiten bij de Estee Lauder Corporation.
Maar toen, enkele jaren later kreeg zij te horen dat zij borstkanker had en er rekening mee moest houden dat zij nog maar een maand of negen te leven had. Zij was toen nog maar 37 jaar. Dit had natuurlijk een enorme impact op haar functioneren. Ergens was zij maar blij dat zij haar bedrijf verkocht had. Maar zij herstelde wonderbaarlijk. Na dit proces besefte zij dat ze eigenlijk liever in het vervolg haar werk voor de Jo Malone Ltd. weer alleen wilde doen. Zij verbrak de zakelijke relatie met Estee Lauder in 2006.

Zij is nu actiever dan ooit tevoren en heeft zelf een aantal inspirerende boeken geschreven voor de startende ondernemers, de geurfans en iedereen die houdt van glans en glamour.

Filter: