Jean Louis Scherrer - Parfumgigant
Je bent hier:

Jean Louis Scherrer parfum

Jean Louis Scherrer

De elegante mode van de haute couture couturier Jean-Louis Scherrer is algemeen bekend. Toch was het modevak niet zijn eerste passie. Aanvankelijk wil hij graag danser worden en bezocht hij het conservatorium in Parijs. Een rugletsel, dat hem gedurende drie maanden uit de running haalde, bracht hem tot het besluit om het dansen ook figuurlijk de rug toe te keren en zijn focus op het modeontwerpen te richten. In 1956 kwam hij als assistent in dienst bij Christian, samen met Yves Saint Laurent. Na Dior's overlijden in 1956 werkte hij onder St Laurent en vervolgens trad hij in dienst bij Louis Féraud. In 1962 startte hij zijn eigen modehuis aan de Rue du Faubourg St Honoré. In de middenjaren 1960 had hij een contract met Bergdorf Goodman, waarin hij de mogelijkheid kreeg om zijn designs in Amerika te verkopen. Hij kreeg belangrijke klanten, onder wie Jackie Kennedy. Zijn extreem dure designs waren, tot het begin van de Golfoorlog gewild bij de rijke vrouwen van de oliesjeiks in het Midden-Oosten.

Op een vervelende manier heeft hij zijn eigen modehuis in 1990 moeten verlaten. Hij is in feite ontslagen door zijn zakenpartners Hermés en Ilona Gestion, die 90% van de aandelen hadden verworven. Het is alsof je wordt ontslagen door je dienstmeid, zei hij later.
Scherrer overleed in 2013 op 78 jarige leeftijd. Zijn modehuis is uiteindelijk gesloten in 2008. Zijn bekendste parfums zijn Jean Louis Scherrer, Scherrer 2 en Nuits Indiennes. In totaal heeft Scherrer negen parfums uitgebracht. Zijn eerste geur is uitgegeven in 1979.

Filter: