James Galann - Parfumgigant
Je bent hier:

James Galann parfum

James Galann

Het was even zoeken, maar nu is de achtergrond van het parfummerk James Gallan gevonden.

De man achter deze geurenlijnen is James Galanos. Hij was een heel bekende modeontwerper, die zich met zijn couture richtte op de elite, waaronder de voormalige First Lady Nancy Reagan. Maar hij ontwierp ook prachtige filmcreaties voor Judy Garland, Marlene Dietrich en Diana Ross. Toen Marilyn Monroe president Kennedy ‘happy Birthday’ toe zong, was zij gekleed in een avondjapon vol glitters die was ontworpen door James Galanos.

Galanos werd in Philadelphia, Pennsylvania, geboren in 1924. Zijn ouders waren Griekse immigranten. Even studeerde hij aan de Traphagen School of Fashion, maar al snel ging hij naar Parijs om te gaan werken als ontwerpassistent van de Franse couturier Robert Piquet.
Dit was voor hem een heel leerzame en inspirerende omgeving, want onder de andere medewerkers van Piquet bevonden zich de andere ‘latente’ grootheden Pierre Balmain en Hubert de Givenchy.

Eind jaren 1940 keerde hij terug naar Amerika en lanceerde daar in 1951 zijn eerste eigen modelijn onder de naam Galanos Originals.
Galanos vond het fantastisch om mooie kleding voor aantrekkelijke dames te ontwerpen. Vooral voor de vrouwen met geld, wel te verstaan. Maar toen ook de vrouwen binnen zijn doelgroep spijkerbroeken gingen aantrekken, hield Galanos het snel voor gezien en besloot om met pensioen te gaan. Dat was in 1998. James Galanos oberleed in oktober 2016 op 92-jarige leeftijd in zijn huis in Hollywood.

Voor zover bekend is GALANOS by James Galann zijn eerste parfum en uitgebracht in 1979.

Filter: