Jaguar - Parfumgigant
Je bent hier:

Jaguar parfum

Jaguar

Op 4 september 1922 richtten William Walmsley en William Lyons de Swallow Sidecar Company op in het Engelse Blackpool. Zoals het woord 'sidecar' al zegt betrof de activiteit vooral de productie van zijspancombinaties voor motorfietsen. Het merk werd afgekort tot SS Company. Niet bepaald een prettige naam in de jaren rond de Tweede Wereldoorlog. Dus werd de naam SS voor Swallow Sidecar direct na de Tweede Wereldoorlog veranderd in Jaguar. De toevoeging SS werd daarmee losgelaten.

Toch werd er al eerder door de SS Company al in 1935 een lijn sedans en sportwagens onder de naam Jaquar geïntroduceerd.
Jaguar staat voor luxe, rijkdom, glamour en sportiviteit. Het is geen wagen voor Jan en Alleman. Maar dankzij het parfum Jaguar kun je wel iets van een droom verwezenlijken. Vandaar dat Jaquarparfums vooral bestemd is voor mannen die houden van een vleugje luxe. De eerste geur kwam in 1988 op de markt. Het was een herengeur ( uiteraard zouden we bijna zeggen) en heette Jaguar. De laatste, Innovation, verscheen in 2014. Er zijn ongeveer 26 geuren gelanceerd door Jaguar.

Filter: