Jacomo - Parfumgigant
Je bent hier:

Jacomo parfum

Jacomo

Eind jaren '60 besloten twee kunst- en cultuur en muziekliefhebbers, de Amerikaan James Kaplan en de Fransman Gerard Courtin in New York een trendy modewinkel te openen op het chique 5th Avenue. Zij gaven hun onderneming de naam Jacomo. Ja, de eerste twee letters van James, Co, de eerste twee letters van Courtin en Mo om er een muzikale swing aan te geven.

In 1970 gaven zij hun eerste parfum uit, Eau Cendrée, een mannengeur. Direct was het een commercieel succes. Het jaar daarop volgde de vrouwelijke tegenhanger: Chicane.
Toen het derde parfum, Silences for Women, weer leidde tot een enorm succes, besloot Jacomo om zijn parfumtak tot hoofdactiviteit te maken. Met de verkoop van chique kleding ging het tweetal overigens ook door.
In de jaren '80 en '90 werden de succesvolle geuren Jacomo de Jacomo for Men, Rare for Women ( het latere Coeur de Toilette) en de koppelparfums Anthracite en Paradox op de markt gebracht.
In 1995 nam het Franse cosmeticabedrijf Sarbec Jacomo over. De klassieke Jacomogeuren worden nog steeds geproduceerd. Daarnaast heeft Sarbec een nieuwe lijn Jacomoparfums toegevoegd: de Art Collection.

Filter: