J. Dessange - Parfumgigant
Je bent hier:

J. Dessange parfum

J. Dessange

Jacques Dessange – geboren eind 1925 in het Franse Souesmes - is van oorsprong een coiffeur, een kapper dus. Maar wel een kapper die zich heeft toegelegd op de zogenaamde ‘ Haute Coiffure’. Hij leerde het kappersvak van zijn vader, maar om zich echt te kunnen positioneren had hij natuurlijk

ook een erkend diploma nodig. Daarom volgde hij een vakopleiding en na het behalen van het diploma verhuisde hij in 1945 – hij was toen twintig jaar oud – naar Parijs. Amper vier jaar later volgde voor Jacques Dessagne een glansrijke carrière als dé kapper van de mannequins en de fotomodellen van Dior, Chanel, Carven en sterren van het witte doek.

Deze zeer succesvolle loopbaan leidde ertoe dat Dessagne zelf eigenlijk ook wel een aantal salons wilde hebben. Zo gezegd, zo gedaan en in 1954 kon de eerste Jacques Dessagne salon worden geopend op een prachtige locatie, vlakbij het mondaine en modieuze Champs Elysées. Zijn tweede salon werd geopend in het al even mondaine Saint Tropez in 1955.

Uiteraard waren deze gelegenheden meer dan ‘Salons de la Haute Coiffure’. Het waren echte schoonheidssalons waar je zowel je haren als je huid kunt laten ‘soigneren’. En natuurlijk heeft Dessagne ook een eigen parfumassortiment.
Ondertussen heeft Dessagne ook vestigingen in Lyon en in het Marokkaanse Rabat.

Filter: