Halston - Parfumgigant
Je bent hier:

Halston parfum

Halston

Van huis uit was Roy Halston Frowick hoedenontwerper. Als opgroeiende jongen vond hij het al leuk om hoeden en kleding te ontwerpen voor zijn moeder en zijn zusje. In 1952 vertrok hij naar Chicago waar hij de 's avonds een opleiding volgde aan de School of the Art Institute, terwijl hij overdag zijn kost verdiende als etaleur. Een jaar later opende hij zijn eigen bedrijf. Hij had al snel de wind mee, inclusief of mede dankzij beroemde klanten waaronder bekende filmsterren als Kim Novak, Gloria Swanson en Deborah Kerr. In 1957 opende hij zijn eerste hoedenwinkel. Hier nam hij de bedrijfsnaam Halston aan.

Zijn grootste bekendheid kreeg hij met zijn dophoed, de befaamde 'pillbox' die hij maakte voor Jacqueline Kennedy. Zij droeg deze tijdens de inauguratie van haar man John in 1961. Toen besloot Halston om ook dameskleding te ontwerpen.
Halston geldt als een van de bekendste modeontwerpers van de Amerikaanse jaren 1960 en 1970. Hij maakte actief deel uit van de zogenaamde Manhattan scene. Geregeld was hij daar te vinden in 'Studio 54', samen met zijn naaste vrienden Liza Minelli, Andy Warhol en Bianca Jagger.
Roy Halston overleed in 1988 op 58 jarige leeftijd aan een Aidsgerelateerde ziekte.
Het eerste Halston parfum, Halston Classic, verscheen in 1975. Gevolgd door een tweede herengeur Halston 1-12 volgde in 1976. In de jaren '80 volgde Halston 101 for Men en de damesgeur Halston Couture. Ook na zijn Frowick's overlijden zijn Halston parfums uitgebracht. De laatste dateert uit 2010. Het is de geur voor vrouwen Woman Amber.

Filter: