Guess - Parfumgigant
Je bent hier:

Guess parfum

Guess

De ontwerpen van de gebroeders Marciano zijn tijdloos, sensueel, trendy, sterk en chic. Zie daar, de algemene mening over de mode – en de vele accessoires – van het merk Guess.

Maurice en Georges Marciano– beiden opgegroeid in Zuid-Frankrijk - richtten in 1981 hun bedrijf Guess – of Guess? – op in samenwerking met hun broers Armand en Paul. Zij verhuisden hiervoor naar Amerika en openden hun eerste winkel in Beverly Hills.
Georges was vooral verantwoordelijk voor het creatieve ontwerpen, Armand en Paul verzorgden de reclame en de distributie en Maurice zette zich in om de ontwikkeling van de producten in gang te zetten.
De naam is vrij apart. U vraagt zich wellicht af waar die vandaan komt. Dat verhaal luidt als volgt: Georges kwam onderweg naar zijn bedrijf een billboard van McDonald’s tegen. De tekst was gericht aan de voorbijrijdende chauffeurs om hen over te halen om een cheese- of hamburger te komen eten. “GEUSS?” , dus raad! of kies! Stond met grote, schreeuwende koeienletters op het bord. Voorbijrijdende Georges Marciano dacht: “Dat is het! Dat moet de naam van ons bedrijf worden!” Zijn broers waren het met hem eens. Al is het uitroepteken gaandeweg achterwege gelaten….

Natuurlijk, als de samenwerking nogal bestaat uit ‘mannetjesputters’ liggen snel meningsverschillen op de loer. Zo ook onder de gebroeders Marciano. Dat leidde ook tot scheuringen en een breuk.
Georges, feitelijk de oprichter 1, wilde het merk het liefst exclusief uitbrengen, zoals in de chique Bloomingdales. De andere broers vonden dat de kleding binnen een veel bredere markt moest worden uitgezet, zoals in de Kmartwinkels. Zo ontstonden er verschillende kampen binnen het bedrijf. Dit leidde ertoe dat Georges in 1993 de luit aan de wilgen hing en zijn belang in de onderneming aan zijn drie broers verkocht voor maar liefst 214.200.000 dollar.
We hebben het over een enorm bedrag, Om de aankoop te financieren moesten ze veel geld lenen en daarom besloten de drie broers om Geuss naar de beurs te brengen.

Guess geldt nu nog steeds al een belangrijke marktleider binnen de markt van kleding, accessoires, horloges, bijouterieën en parfums.
Tegenwoordig is Paul Marciano als enige van de broers in het dagelijks bestuur overgebleven. Maurice is nog wel bestuurder en voorzitter emeritus. Als CEO Paul opgevolgd door Victor Herrero.

Het eerste parfum, Guess by Marciano fragrance for Women, is gelanceerd in 2007. Een jaar later werd Guess by Marciano for Men uitgebracht.

Filter: