Gianfranco Ferre - Parfumgigant
Je bent hier:

Gianfranco Ferre parfum

Gianfranco Ferre

Gianfranco Ferré was een ontwerper in hart en nieren. Hij droeg de bijnaam 'Architect of Fashion' en dat was niet onterecht. Van huis uit was hij namelijk architect, maar na zijn opleiding aan het Politechno di Milano begon hij vrijwel meteen aan het ontwerpen van modeaccessoires. In 1974 opende hij zijn eigen modeatelier en toonde hij in 1978 zijn eerste damescollectie, gevolgd door een collectie voor heren in 1982. Zijn haute couturedebuut volgde in 1986.

In 1989 werd hij stilistisch directeur van het huis Christian Dior en moest Ferré zijn werkzaamheden verdelen tussen Parijs en zijn eigen modeatelier in Milaan.
Ferré heeft altijd de voorkeur gegeven aan strakke, mooie lijnen en eenvoud in de versiering. Die uitgesproken elegante smaak heeft hem tot zes keer toe de prestigieuze Occhio d'Oro opgeleverd. Deze prijs geldt voor de Beste Italiaanse Ontwerper.
Het eerste Ferré parfum werd in 1984 uitgebracht. Het was een geur voor vrouwen en heette Gianfranco Ferré for Women. In totaal zijn door Gianfranco 24 parfums uitgebracht.
Gianfranco overleed in 2007. Hij is slechts 62 jaar geworden. Zijn modehuis bestaat echter nog steeds. Ook worden er nog steeds parfums onder zijn naam uitgegeven. Deze worden gemaakt in samenwerking met de 'neuzen' Mark Buxton, Pierre Bourdon, Alexandra Jouet, Francis Kurkdjian, Karine Dubreuil, Maurice Roucel en anderen.

Filter: