Geoffrey Beene - Parfumgigant
Je bent hier:

Geoffrey Beene parfum

Geoffrey Beene

Eigenlijk wilde Geoffrey Beene graag arts worden. Hij begon ook medicijnen te studeren, Mar toen besloot hij opeens om zijn loopbaan over een andere boeg te gooien en werd hij moeontwerper. In 1946 verliet hij de universiteit en verhuisde hij naar New York. Hij volgde daar een opleiding in Fashion Design en na afronding van zijn studie gig hij bij verschillende modehuizen werken in New York en Parijs.

Na terugkeer startte hij zijn eigen modehuis aan 7th Avenue, New York op. Het succes viel hem ten deel. Beene's ontwerp kwam op de cover van Vogue, werelds meest toonaangevende modeblad. En weldra volgden prominente klanten als Genn Close, Faye Dunaway en Nancy Reagan.
Zijn eerste parfum was een geur voor heren; Gray Flannel. Het werd gelanceerd in 1975.
Beene leeft niet meer. Hij overleed op 80-jarige leeftijd in 2004. Maar tot op de dag van vandaag bestaat zijn onderneming en worden er nog steeds, naast kleding en accessoires, parfums uitgegeven. Geoffrey Beene parfums, waarvan de laatste verschenen is in 1998, zijn gemaakt in samenwerking met de parfumeurs Michel Gouges, Ron Winnegras en André Fromentin. De geurenlijn is tegenwoordig onderdeel van Elisabeth Arden.

Filter: