Gap - Parfumgigant
Je bent hier:

Gap parfum

Gap

Deze Amerikaanse kledingketen is gesitueerd in San Francisco. Het merk is opgericht door het echtpaar Donald en Dorice Fisher in 1969. Met hun mode richtten Zij zich op de jeugdige markt. In 1973 was de onderneming uitgegroeid tot maar liefst 25 winkels, verdeeld over de hele USA. In 1974 begon GAP met het uitbrengen van een eigen modelijn.

In 1983 breidde The GAP zich uit met de aankoop van een aantal andere merken, te weten Banana Republic, Old Navy, Piperlime ( schoenen) en Athleta ( sportkleding voor vrouwen).
Tegenwoordig heeft The GAP wereldwijd 3100 winkels en franchisezaken in Azië, Australië, Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.
In 1994 begon GAP met de uitgifte van vier uniseks geuren: Grass, Earth, Day en Heaven. Ook vanuit het merk Banana Republic zijn parfums uitgegeven. Beide merken zijn ontwikkeld in samenwerking met Inter Parfums. Enkele van de meest recente geuren zijn uitgegeven in 2013 onder de namen Gap Established 1969 Bright en Gap Established 1969 Electric, respectievelijk voor dames en heren.

Filter: