Gabriele Strehle - Parfumgigant
Je bent hier:

Gabriele Strehle parfum

Gabriele Strehle

Wie aan Gabriele Strehle denkt, denkt aan ‘Mode zonder Flauwe Kul’. Comfort, mooie stijl en draagcomfort zijn daarbij haar handelskenmerken van deze Duitse modeontwerpster. En uiteraard geldt dat ook voor de geurlijnen die onder haar naam zijn uitgebracht.

Gabriele heet van haar meisjesnaam Hecke. Zij werd in 1951 geboren als dochter van een zuivelboer. Zij wist al snel dat zij niet zou kiezenvoor een baan in de agrarische sector, maar wel voor een carrière in de mode. Na een opleiding als coupeuse in Memmingen, vervolgde zij haar studie aan de Deutschen Meisterschule für Mode in het Beierse München. In 1973 kwam zij in dienst bij de mantelproducent Strehle in Nördingen. In 1985 zou zij trouwen met de eigenaar Gerd Strehle ( waar zij overigens in 2012 van scheidde) Het echtpaar heeft één dochter.

Het eerste grote en meest bijzondere project waar zij de schouders onder zetten was de ontwikkeling van de dameskledinglijn Strenesse. Deze bestond eigenlijk al vanaf 1969, maar Gabriele heeft de lijn in de periode 1975 tot 1980 zodanig uitgebreid en aangepast dat deze kon uitgroeien tot een groot commercieel succes.
Vanaf 1995 werden haar collectes gepresenteerd in Modestad Milaan en vanaf 1998 werd de lijn terecht vernoemd naar de belangrijkste couturier. Het werd Strenesse Gabriele Strehle.

Het ene succes na het andere vielen Gabriele ten deel: zij ontwierp de bedrijfskleding voor het personeel van Lufthansa, zij presenteerde haar collecties tijdens de New York Fashion Week en zij ontwierp de kleding voor het Nationale Voetbalelftal.

Gabriele Strehle – zij is de naam van haar ex-man blijven voeren – heeft diverse mooie prijzen voor haar oeuvre gekregen, waaronder de Mode Forum Prijs, het Bundesverdienstkreuz en in 2010 de Bayerische Verfassungsmedaille in zilver.

In 2001 werd gestart met een eigen parfumlijn onder de merknaam Gabriele Strehle. De neus achter deze geuren is die van Maurice Roucel.

Filter: