French Connection - Parfumgigant
Je bent hier:

French Connection parfum

French Connection

French Connection UK, wellicht bekender onder de afgekorte naam FCUK, is een Engels bedrijf dat zich heeft gericht op de wereldwijde verkoop van kleding, schoenen en accessoires, interieurproducten en verzorgingsproducten voor zowel mannen als vrouwen. De geboden producten zijn gericht op de middeninkomens. Net iets duurder dan de goedkopere discounts, goedkoper dan de exclusieve speciaalzaken. Sinds de oprichting door Stephen Marks in 1972, is het bedrijf uitgegroeid tot een succesvol en wereldwijd bekende onderneming.

Niet alleen de producten en de vele vestigingen in het Verenigd Koninkrijk maakten het bedrijf bekend. Ook de afgekorte naam zorgde voor nogal wat opwinding. Door de C en de U om te draaien, ontstaat immers een woord dat velen nogal choqueerde. Zo erg zelfs dat er acties, waaronder oproepen tot boycot door American Family Association op aanvoering van de burgemeester van Boston. Maar de protesten hielden het succes van French Connection UK niet tegen.
In 2004 zette FCUK de eerste stappen in de richting van de geurenwereld. De eerste waren twee geuren: FCUK Him en FCUK Her.
In 2007 volgden FCUK Connect Him en FCUK Connect Her (2012). Met daartussenin een hele reeks andere geuren in vrolijke verpakkingen.

Filter: