Fred Hayman - Parfumgigant
Je bent hier:

Fred Hayman parfum

Fred Hayman

Mooie geuren brengen ons vaak tot mooie fantasieën, belevenissen en verhalen. Niet zelden betreffen die achtergronden verhalen van de Rich and the Famous. Zo ook in het geval van Fred Hayman.

Fred, geboren als Fred Pollag, is Zwitser van geboorte. Later nam hij de naam aan van zijn stiefvader en werd hij Fred Haymann. Mede vanwege de Joodse achtergrond, besloot de familie Haymann tijdens de tweede Wereldoorlog te emigreren en zich te vestigen in New York. In 1960 werd Fred Hayman ( de tweede N in zijn achternaam werd ondertussen achterwege gelaten) manager van het Beverly Hilton Hotel. Daar ontmoette hij zijn eerste vrouw, Gale.
Fred wilde echter niet hotelier blijven en besloot om een luxueuze boetiek te openen aan de Rodeo Drive in Beverly Hills. De boetiek kreeg de naam Giorgio Beverly Hills. Gaat u al een lichtje branden?
Het was een bijzondere boetiek met wit en geel gestreepte luifels. De exclusieve producten van kleding en accessoires trok beroemde klanten aan, waaronder Natalie Wood ( Maria, West Side Story), Prinses Gracia van Monaco, het presidentiële echtpaar Ronald en Nancy Reagan, zangeres Diana Ross, acteur Charlton Heston en filmster Elisabeth Taylor.
In 1981 werd het bekende parfum Giorgio gelanceerd dat in 1987 verkocht is aan het Amerikaanse cosmeticaconcern Avon voor het bedrag van 165 miljoen dollar.
Hayman verkocht dus ook de naam Giorgio Beverly Hills en moest daarom zijn naam veranderen in Fred Hayman Beverly Hills.
Tegenwoordig is deze label in bezit van Louis Vuitton. Hayman heeft tegenwoordig een kleinere boetiek in de buurt.
De geurlijnen die Hayman onder eigen naam uitbrengt bestaan uit dames- en herengeuren.

Filter: