Frapin - Parfumgigant
Je bent hier:

Frapin parfum

Het Huis P. Frapin & Co heeft een interessant verleden. Sinds 1270 hield het ambachtelijke bedrijf van de familie Frapin zich bezig met de ambachtelijke productie van cognac. De cognac van de familie Frapin behoort dan ook tot de oudste uit de streek van Charente, ten noorden van Bordeaux.
Rond de 19e eeuw startte Frapin zijn handelshuis vanuit het familielandgoed Chateau Fontpinot. Vandaar uit is het huidige bedrijf ontstaan.
Altijd was men bezig om deze drank nog verfijnder te maken. Ze raakten bedreven in de steeds verfijnder wordende begeleiding van elke stap die voor de cognacbereiding nodig was.

Opeens werd Pierre Frapin, die apotheker was van Koning Lodewijk de 14e, zich bewust dat er een relatie was tussen de ambachten van de cognacvervaardiging en de productie van parfum. Dit is voor hem de aanleiding geweest om zich te laten inspireren door geuren van de fijne cognacs bij het ontwikkelen van zijn - al even verfijnde – parfums. Hij ging uit van de geuren en sferen van het gebied waar hij zo nauw mee verbonden was: Het leven rond het Chateau Fontpinot.
Het eerste parfum werd als P. Frapin & Cie uitgebracht.

Het huis Frapin vindt het belangrijk om de parfums net zo delicaat te maken als de cognacs. En daarom worden beide slechts op kleinere schaal geproduceerd. Momenteel heeft P. Frapin & Cie slechts zes bijzondere geuren in het assortiment. Maar deze zijn wel wereldwijd verkrijgbaar.
Frapin is nog steeds vooral een cognacfabrikant. Sinds 1995 worden de parfums P. Frapin & Cie geproduceerd door een Frans parfumagentschap. Voor de exclusieve licentie was wel bedongen dat alle nieuwe geuren ontwikkeld moesten worden op basis van het oorspronkelijke idee: Het leven in en om Chateau Fontpinot.

Filter: