Five Star Fragrances - Parfumgigant
Je bent hier:

Five Star Fragrances

Voor wie houdt van prachtige klassieke geuren die gemaakt zijn door een eeuwenoude parfumonderneming, zou eens aan Floris moeten denken. Alleen de achtergrond van deze onderneming is een en al romantiek!

Floris is in 1730 opgericht door Juan Famenias Floris, die vanuit het Spaanse eiland Menorca naar Engeland emigreerde. Na zijn aankomst in Londen vond hij een prachtig bedrijfspand aan de Jermyn Street in het luxe stadsdeel St. James's. Hij begon als kapper en kammenmaker. Maar al snel begon hij ook met het creëren van geuren.
Snel verwierf hij vele complimenten en zelfs beloningen en predicaten. In 1820 verwierf hij het predicaat 'Koninklijk' uit handen van King George IV en werd hij geprezen om zijn soepel en zacht gepunte kammen. Dit embleem is nog steeds te zien op het bovengenoemde pand. In totaal verwierf Floris maar liefst zestien predicaten, waaronder voor zijn parfums door koningin Elisabeth II en verzorgingsproducten door HRH the Prince of Wales.
De onderneming is vandaag de dag nog steeds gevestigd in het pand waar de oprichter in 1730 de deuren voor het eerst opende. De meest recente geur is gecreëerd in 2012, genaamd Ebury Street, naar de naam van de, eveneens in 2012 geopende tweede winkel aan Ebury Street in de Londense wijk Belgravia.