Fila - Parfumgigant
Je bent hier:

Fila parfum

Fila

Fila

Van oorsprong is Fila een Italiaans kledingmerk dat in 1011 in het leven geroepen werd door de gebroeders Fila. Zij openden hun bedrijf in het plaatsje Biella. In eerste instantie produceerde de Fratelli Fila Company comfortabele, kwalitatief hoogstaande kleding voor de lokale markt, maar al snel werd het bedrijf groter, ging het een samenwerking aan met de breiwerkspecialist Maglficio Biellese en in 1972 had de onderneming maar liefst 250 medewerkers in dienst.
Het voert hier te ver om de hele achtergrond van dit mooie bedrijf te vertellen. Wel is het tegenwoordig zo dat het geen Italiaanse onderneming meer is. In 2007 is het een Zuid-Koraanse company die zich tegenwoordig vooral richt op de sportieve kleding- schoenen en accessoiremarkt.

Uiteraard heeft Fila zijn producentscala uitgebreid met een cosmeticalijn, bestaande uit eau de toilettes en aanverwante producten als douchegel en bodycream.
Het eerste Fila parfum – onder de productnaam Fila – is geïntroduceerd in 1997. Het betreffen een lijn voor dames en een herenlijn.

Filter: