Fendi - Parfumgigant
Je bent hier:

Fendi parfum

Fendi

Fendi is een prachtig modelabel dat in 1918 in het leven geroepen is door Adele Casagrande. Toen zij in 1925 in het huwelijk trad met Edoardo Fendi, heeft zij de naam van haar bedrijf gewijzigd. Zodoende kennen wij het vandaag de dag nog steeds als het merk Fendi.

De onderneming begon met producten van leer en bont. Nadat in 1946 de dochters van Adele en Edoardo de gelederen kwamen versterken, zette het bedrijf een nieuwe koers in. Karl Lagerfeld werd in 1965 in dienst genomen om een nieuwe dynamiek teweeg te brengen. Dat lukte en de eerste ready-to-wear bontcollectie kon worden geïntroduceerd ( 1969). Lagerfeld ontwierp overigens ook het bedrijfslogo van de dubbele F.
Hoewel Fendi vooral bekend is om zijn mooie tassen en aanverwante accessoires, is het ook geprezen om zijn ready-to-wear collecties, brillen en parfums.
Het eerste parfum, Fendi for Women is gelanceerd in 1985. De mannen geur Fendi Huomo volgde in 1988. De grootste reeks van geuren kwam uit in de periode vanaf de jaren 1990 tot heden. Fan di Fendi is een van de meest recente geuren.

Filter: