Faconnable - Parfumgigant
Je bent hier:

Faconnable parfum

Faconnable

Façonnable is een specialistische onderneming in maatkleding voor dames en heren. Het bedrijf is in 1950 te Nice opgericht door Jean Goldberg. Het werd direct zo een succesvolle onderneming, dat aan het eind van datzelfde jaar zich al diverse Hollywoodberoemdheden zich als klant meldden.

In 196o bracht Goldberg een bezoek aan Brooks Brothers in New York. Daar raakte hij gefascineerd door de mogelijkheden van ready-to-wear kleding. Maar wel volgens zijn eigen visie.
In 1969 nam Jeans zoon Albert de zaak van zijn vader over. Deze zetten de ingeslagen weg van zijn vader verder voort en ontwikkelde zijn eerste ready-to-wear collectie voor mannen. Snel volgde een enorme uitbreiding van het bedrijf. Er werden Façonnable boetieks geopend in Monte Carlo, Saint-Tropez, Marseille, Lyon en Parijs. In 1988 volgden zaken in de USA. Naast herenkleding werden ook dameskleding en accessoires aan de man gebracht.
Sinds 200 is Façonnable eigendom van de Libanese Private Equity M1 Group.
Het eerste parfum, Façonnable for Men, is uitgebracht in 1994. Het eerste geurtje voor vouwen volgde in 1996 en heette Face á Face pour Femme. Het nieuwste parfum is gelanceerd in 2006: Façonnable Femme.

Filter: