Faberge - Parfumgigant
Je bent hier:

Faberge parfum

Faberge

Ongetwijfeld ziet u in gedachten direct een ei met diamanten, robijnen en smaragden. Terecht, want, hoewel de wereldberoemde edelsmid niets te maken zal hebben gehad met neuzen, geuren en parfums, is het wel degelijk zijn naam die aan het geurenlabel Fabergé verbonden is.

Peter Carl Fabergé was een Russische goudsmid. Hij ontwierp zowel juwelen als kunstvoorwerpen. Hij is beroemd geworden als de maker van de uitbundig versierde Fabergé-eieren die hij in opdracht maakte van de twee Russische tsaren Alexander III en Nicolaas II.
De laatste tsaar, Nicolaas II bestelde nadat hij op de troon gekomen was, elk jaar een ei voor zin vrouw Alexandra en een ei voor zijn moeder. In totaal zouden meer dan 50 van deze kostbare paaseieren worden vervaardigd.
Het parfummerk Fabergé is opgericht in 1937. De oprichter was Samuel Rubin, een importeur van parfumoliën en zeep. Het was de Amerikaanse multimiljonair Armand Hammer - zelf verzamelaar van Fabergé kunstwerken - die de naam Fabergé adviseerde. Rubin vond dat en prima idee en noemde zijn nieuwe onderneming Fabergé. Dit, destijds zonder medeweten en toestemming van de echte familie Fabergé.
Hoe het ook zij, in 1938 is het eerste Fabergé parfum gelanceerd. In 1984 nam McGregor de onderneming over. Datzelfde jaar werd de eau de cologne voor heren McGregor by Fabergé in de markt gebracht. Kort voor de overname was Fabergé al bekend door ondermeer de Brut-collectie. Tegenwoordig valt Fabergé onder Unilever.

Filter: