Etienne Aigner - Parfumgigant
Je bent hier:

Etienne Aigner parfum

Etienne Aigner

Etienne Aigner AG is een onderneming die vooral bekend is om zijn luxe lederen accessoires. Het bedrijf, dat gevestigd is in het Duitse München, is in 1949 opgericht door de in 1904 geboren Hongaar Etienne Aigner. 

Aigner begon zijn loopbaan als boekbinder in Parijs. Geleidelijk stapte hij van het boekbinden over op het maken van tassen en riemen voor topontwerpers, onder wie Christian Dior.
In 1949 verhuisde Aigner naar New York. Daar begon hij met de verkoop van handgemaakte lederen accessoires. In 1959 opende hij zijn eerste showroom op 5th Avenue. Snel werd hij bekend om zijn mooie spullen en kreeg hij bestellingen vanuit de hele wereld.
In 1965 gaf Aigner een licentie aan de Duitse zakenman Heiner H. Rankl, waarna de zaken nog vlotter verliepen dan voorheen. In de jaren 1970 en 1980 breidde Aigner zijn assortiment uit met zijden sjaals, kleding, horloges, sieraden en parfums.
Het eerste parfum voor mannen en vrouwen is in 1975 uitgebracht. De Aigner parfums van vandaag worden gemaakt in samenwerking met het Spaanse parfumbedrijf Puig. Het meest recente parfum is Revolutionaire.
Etienne Aigner overleed in 2000 op 95-jarige leeftijd.

Filter: