Elizabeth Arden - Parfumgigant
Je bent hier:

Elizabeth Arden parfum

Elizabeth Arden

Tot op de dag van vandaag behoort Elisabeth Arden tot de gerenommeerde en meest bekende cosmeticaconcerns in de wereld van schoonheid, geuren en make-up. Maar het is ook één van de oudste. Opgericht door de van oorsprong Canadese Florence Nightingale Graham (1878-1966).

In 1909 stopte ze met haar verpleegstersopleiding om haar broer te volgen naar de Verenigde Staten. Daar kwam zij als boekhoudster in dienst bij een farmaceutisch bedrijf. Hier maakte zij voor het eerst kennis met de boeiende activiteiten binnen het laboratorium en begon zij zich te verdiepen in de vervaardiging van schoonheidsproducten.
Na korte tijd nam zij ook een andere naam aan. Elisabeth, naar de schoonheidsdeskundige Elisabeth Hubbard, die haar de grondbeginselen had bijgebracht en Arden naar Enoch Arden, een gedicht van Alfred Tennyson.
De later door Arden geopende schoonheidssalons waren herkenbaar door de rode deuren. Deze vormden haar handelsmerk. Ook bedacht zij het concept van 'Make-over', een begrip dat nu door vrijwel elke vrouw wordt herkend.
Pas na haar overlijden in 1966 heeft het concern parfums aan het productenscala toegevoegd. De eerste geur droeg de toepasselijke naam 'Red Door'. Verder bracht het bedrijf parfums uit voor beroemdheden als Elisabeth Taylor, Britney Spears en Mariah Carey.

Wetenswaardigheidje: In de jaren 1930 zei men: Er zijn maar drie wereldbekende Amerikaanse merknamen, te weten Singer Sewing Machines, Coca Cola en Elisabeth Arden.
Als dat geen aanbeveling is&hellip

Filter: