Dana - Parfumgigant
Je bent hier:

Dana parfum

Dana

De Grieks Mythologische Danae, moeder van Perseus, moet een prachtige vrouw geweest zijn. Niet voor niets heeft de Spaanse Javier Serra haar in gedachten gehad toen hij zijn merk Dana in 1932 in het leven riep. De, eveneens Spaanse, kunstenaar Mariano Andreu ontwierp een silhouet van Danae als beeldmerk voor de nieuwe onderneming.

Serra was, voor hij ondernemer werd, werkzaam bij het toen al heel bekende Spaanse parfumbedrijf Myrurgia. Kort na de oprichting van Dana verhuisde hij het bedrijf naar Parijs. Dana's eerste lancering was het parfum voor vrouwen Tabu, dat nog steeds hoge verkoopcijfers behaalt. Na Tabu volgde een aantal andere memorabele geuren zoals Ambush en de herenparfums Canoe en English Leather.
Vanwege de Tweede Wereldoorlog verhuisde het bedrijf in 1940 naar de Verenigde Staten.
Na 1950 zijn de luxe geuren verschoven naar producten voor de ruimere markt. Het bedrijf verwierf zich diverse licenties voor parfums die van oorsprong door andere parfumhuizen zijn uitgegeven. Voorbeelden hiervan zijn Chantilly ( Houbigant), Love's Series (MEM) en Toujours Moi (Corday en later Max Factor).
In 1994 is Dana overgenomen door Renaissance Cosmetica. Maar na diens faillissement in 1999 is Dana onder de naam New Dana Parfums doorgegaan. Nu heet de firma Dana Classics.
Dana blijft veel van de oorspronkelijke Dana geuren produceren. Maar ook zijn er geuren die zijn aangepast aan moderne eisen, zoals Heaven Sent en Toujours Moi.

Filter:
Dana Tabu
Dana
Tabu
Vanaf22,95
Bekijk producten
Dana Navy
Dana
Navy
Vanaf30,95
Bekijk producten
Dana Myth
Dana
Myth
Vanaf109,95
Bekijk producten