D'orsay - Parfumgigant
Je bent hier:

D'orsay parfum

D'orsay

Dit is nu echt een parfummerk ‘pur Sang’. En het verhaal achter dit merk is al even romantisch en mooi. Het gaat over de jonge dandy Alfred d’Orsay. Hij hield van alles wat mooi is. Mooie vrouwen, een mooie wereld en alle geneugten van de wereld. Dat was ook niet moeilijk voor een jongen wiens vader een graaf en wiens moeder een barones was. Hij groeide in het begin van de negentiende eeuw dan ook op tussen Londen en Parijs.
Hij kende alle beroemdheden van zijn tijd: Thomas Lawrence, Napoleon III, Charles Dickens en zo voort. Alfred kreeg al snel de bijnaam “Aartsengel van het Dandyisme’ dat gekoppeld is aan goede, smaak. Gevoel voor detail en pure luxe.
Maar op zekere dag raakte hij tot over zijn oren verliefd op Marguerite. Het was een onmogelijke liefde. Maar zij inspireerde hem wel en zo creëerde Alfred zijn eerste parfum, ‘Etiquette bleue voor haar en ontstond zijn parfumhuis dat nog steeds dezelfde naam draagt: D’Orsay.
Na verloop van tijd is het Huis D’Orsay gestopt. Maar nu zijn de mooiste oude geuren nog steeds verkrijgbaar. Zij het een beetje aangepast aan de smaak van de tijd. Zelfs Etiquette Bleu uit 1830 is daarbij.
En geweldig merk met een prachtige geschiedenis.

Filter: