Creed - Parfumgigant
Je bent hier:

Creed parfum

Creed

Hoe romantisch en tot de verbeelding sprekend kunnen ondernemingen binnen de wereld van parfums en geuren zijn! Een van die bijzondere parfumhuizen is Creed.

Opgericht in 1760 te Londen door James Henry Creed, is de onderneming tot vandaag aan toe nog steeds een familiebedrijf, waarvan de zevende generatie, Erwin Creed, al in de startblokken staat om het roer van zijn vader Olivier over te nemen.
James Henry Creed raakte snel bekend om zijn prachtige geuren. De eerste opdracht vanuit Koninklijke huize was afkomstig van Koning George III, voor wie Creed de geur Royal English Leather componeerde. Dit was in 1781. Op verzoek van de Franse keizerin Eugénie verhuisde Creed naar Parijs in 1854. Voor de keizerin componeerde hij Jasmin Impératrice. In 1885 kreeg hij van Koningin Victoria de titel van Hofleverancier. Voor deze Majesteit creëerde Creed Fleurs de Bulgarie. In 1885 volgde de Spaanse Koningin Christina haar Koninklijke voorgangers. Ook voor haar maakte Creed een parfum en werd hij vervolgens haar hofleverancier.
Het bijzondere van Creed is, dat hij ook privéparfums maakt, geheel toegespitst op de opdrachtgever. Het mag duidelijk zijn dat een dergelijk persoonlijk parfum alleen bij vooral de zéér rijken binnen handbereik is/was. Toch zijn er ook parfums voor de minder adellijken. Voor acteur Cary Grant ontwikkelde Creed Green Irish Tweed, John F. Kennedy hield van zijn Creed Vetiver, Prinses Gracia van Monaco droeg tijdens haar trouwfeest Creeds Fleurissimo en Michelle Obama draagt graag haar Creed's Love in White. Wat heerlijk dat veel van deze geuren nu ook binnen ons handbereik zijn.

Filter: