Clinique - Parfumgigant
Je bent hier:

Clinique parfum

Clinique

Hoewel de naam doet vermoeden dat het hier een Frans merk betreft, is Clinique van Amerikaanse origine. Aanleiding is een artikel in de Amerikaanse Vogue over de vraag of een mooie huid te creëren is. Toen Evelyn Lauder dit gelezen had, raakte zij geïntrigeerd. Later zou zij in 1967, met hulp en wijze raad van haar schoonmoeder, Estee Lauder, haar eigen schoonheidsmerk Clinique oprichten. Het is dus aanvankelijk een producent van huidverzorging- en make-upproducten. In 1968 is Clinique één van de eersten met dermatologisch geteste producten, uitgebracht onder het merk Saks Fifth Avenue. Nu is Clinique bekend om zijn volwaardige huidverzorging- en make-upproducten. Ook met huidverzorgingsproducten op medisch gebied scoort de onderneming hoog.

De parfums van Clinique zijn eveneens bijzonder. Zij bezitten de eigenschap om je onbewust goed te laten voelen: energiek en ontspannen. Kortom: topklasse! Het eerste parfum is Aromatics Elixer, gelanceerd in 1975.
Wetenswaardig aardigheidje: Evelyn was de eerste die binnen haar bedrijf rondliep in een witte laboratoriumjas. Die was als het ware haar handelsmerk. Hoewel Evelyn in 2011 is overleden, lopen tot vandaag aan toe alle Clinique verkopers over de hele wereld rond in deze witte Clinique laboratoriumjassen.

Filter: