Claude Montana - Parfumgigant
Je bent hier:

Claude Montana parfum

Claude Montana

Claude Montana, werd te Parijs geboren in 1949. Hij was de zoon van een Catalaanse vader en een Duitse moeder.

Hij begon zijn carrière als ontwerper van papier-maché sieraden die hij opsmukte met rijnkristallen. Later ontdekte hij de vele mogelijkheden van leer en begon hij met het ontwerpen van lederen kleding, al dan niet in combinatie met zijde en cashmier. In 1979 startte hij zijn onderneming met de naam The House of Montana. Na die stap rees zijn ster en maakte hij deel uit van de 1980 Haute Couture, samen met Thierry Mugler. Beide heren deelden hun liefde voor agressieve vormen en sterke kleuren.

Montana sleepte diverse mooie prijzen in de wacht, waaronder Beste Women’s Collection, 1985, Parijs; Best European Designer, herfst/zomer 1987/1988, Munchener Modewoche, Duitsland; Balenciaga Prijs voor Beste designer, 1989 en de Gouden Vingerhoed Award, 1991 en 1992.
Van 1990 tot 1992 heeft hij haute couturecollectie ontworpen voor het Huis van Lanvin, Parijs.
In 1999 hield Montana zich bezig met het ontwerpen van een betaalbare kledinglijn voor vrouwen: Montana Blu.
In 1986 presenteerde Montana zijn eerste geur voor vrouwen: Parfum de Peau. Het parfum was verpakt in een prachtige geribbelde flacon in spiraalvorm. De laatste geur dateert uit 2011 en is een mannengeur: Montana Black Edition. In totaal heeft Montana circa 22 parfums uitgebracht.
Niet alleen hoogtepunten tekenen het leven van Montana. Hoewel Claude Montana homoseksueel van aard is, trouwde hij in 1993 met het Amerikaanse topmodel Wallis Franken. Vrij snel deden zich grote delicten voor tussen de echtelieden. In 1996, na drie jaar huwelijk, schokte Wallis de Parijse bevolking. Zij benam zich het leven door uit het keukenraam van haar appartement te springen.
Tegenwoordig woont Claude Montana in Spanje.

Filter: