Chopard - Parfumgigant
Je bent hier:

Chopard parfum

Chopard

Het begon in het Zwitserse dorpje Sonvillier alwaar de jonge horlogier Louis-Ulysse Chopard in 1860 zijn werkplaats opende. Zijn (zak)horloges getuigden van een zodanig mooie kwaliteit en precisie, dat Chopard al snel klanten kreeg vanuit West Europa, Oost Europa, Rusland en Scandinavië.

Zijn zoon, Paul Louis, trad in de voetsporen van zijn vader en opende een tweede vestiging in La Chaux de Fonds. Dit werd ook het hoofdkantoor. In 1973 verhuisde de firma naar Geneve, dé hoofdstad van de horlogerie. In 1943 ging de leiding over op de derde generatie: Paul André Chopard. In 1963 is de firma in handen gekomen van Karl Scheufele, eveneens een afstammeling van een horlogedynastie. Onder zijn deskundige leiding is Chopard uitgegroeid tot een international die is gespecialiseerd in horloges, juwelen, mooie accessoires en parfums, waaronder zeven dames en drie herengeuren.
De eerste geur is in samenwerking met L'Oréal ontwikkeld. Het was Chopard Casmir en is in 1992 op de markt gebracht. De eerste geur voor heren, Heaven, dateert uit 1994.

Filter: