Charriol - Parfumgigant
Je bent hier:

Charriol parfum

Charriol

In 1983 besloot de Fransman Philippe Charriol een onderneming op te richten die zich specialiseerde in fijne uurwerken, juwelen en luxe lederwaren en modieuze accessoires. En waar is de meest tot de verbeelding sprekende vestigingplaats voor horloges? Natuurlijk in Zwitserland. Dus werd het bedrijf van Philippe Charriol gestart in Geneve.
Charriol is kunst- en geschiedenisliefhebber. Vooral het Keltische verleden, met al zijn rites en symbolen, sprak hem aan. Van hieruit liet hij zich inspireren bij zijn horlogeontwerpen. Vooral de horlogebanden, bestaande uit een aantal ragfijne kabeltjes in goud of edelstaal, maakten het merk Charriol beroemd.
Tegenwoordig heeft de onderneming vestigingen in veertig landen. Vanaf de oprichting heeft Charriol meer dan 1.35 miljoen horloges, 2.4. miljoen sieraden, en 550.000 riemen verkocht. Verder vonden 600.000 handtassen en 500.000 schrijfgerei hun eindbestemming bij de klant.
Als onderneming in zoveel luxe, kan natuurlijk een geur niet ontbreken. Dus werd in 2008 het eerste parfum, onder de naam Charriol Eau de Parfum gelanceerd. Tot nu toe zijn er 15 verschillende geuren ontwikkeld.

Filter: