Charles Jourdan - Parfumgigant
Je bent hier:

Charles Jourdan parfum

Charles Jourdan

Charles Jourdan - hij leefde van 1888 tot 1976 - was een bekende ontwerper van damesschoenen. Na zijn opleiding opende hij zijn schoenwinkel. Maar zijn schoenen werden zo snel populair, dat hij een schoenfabriek kon openen. In 1947 werd hij bijgestaan door zijn drie zonen. Het jong elan zorgde ervoor dat het merk ook buiten de Franse markt werd gedistribueerd. In 1957 werd de eerste boetiek geopend in het Mekka van de Mode: Parijs. Het merk kreeg zelfs licentie om schoenen onder de merken van Christian Dior en Pierre Cardin te ontwerpen en te maken.

De zonen van Charles waren ambitieus en vindingrijk. Ze openden Jourdan boetieks in de grote Europese en Amerikaanse steden. Het assortiment werd uitgebreid met kleding en handtassen.
Grote hoogten hebben vaak ook diepe dalen. In 2002 diende het bedrijf zijn faillissement aan. De Jourdans verkochten hun belang aan de investeerder Lux Diversity.
In 1978 lanceerde het bedrijf zijn eerste parfum, Votre. Er volgden meer tot 2004. Eén daarvan is een geur voor mannen: Un Homme. Deze verscheen in 1980 voor het eerst op de markt.

Filter: