Chanel Platinum Egoiste parfum | Parfum goedkoop bestellen bij Parfum Gigant
Je bent hier:
Chanel Platinum Egoiste

CHANEL PLATINUM EGOISTE EAU DE TOILETTE SPRAY

    • Eau de toilette spray 50 ml
    • Tijdelijk uitverkocht
Deel deze parfum

Chanel Platinum Egoiste parfum

Chanel

Eigenlijk is het een raar idee dat iemand die zoveel invloed heeft op de mode van toen en nu, geboren is in 1883! Gabrielle Bonheur Chanel – beter bekend als Coco Chanel – wordt dan ook wel beschouwd als de belangrijkste modeontwerper ooit. Terecht, want wie kent niet haar mantelpakje van pastelkleurig bouclé, haar lange veel-rijige kettingen, haar fenomenale Petite robe Noire, haar handtassen en….haar parfums. Van dat laatste hoeven we slechts een cijfer uit te spreken om te weten over welk parfum het gaat: Numero Cinq, ofwel no.5. De beroemde vedette Marilyn Monroe sliep er zelfs mee…
Tijdens de jaren 1920 stond zij al bekend als de koningin van de mode. Zij was vooral degene die de vrouw bevrijd heeft van de ingesnoerde tailles en opgedrukte borsten. De stijl die zij presenteerde als de ‘Garconne-stijl’, of wel de jongensstijl, was casual, sportief en toch vrouwelijk. Het was een sensatie in die tijd. Maar ook na de Tweede Wereldoorlog was zij een belangrijk icoon binnen de Franse Haute Couture. Het mode-imperium dankt zijn invloed ook zeker aan de hoofdontwerper couturier Karl Lagerfeld.
Het wereldberoemde parfum in het eenvoudige, maar karakteristieke kristallen flesje, Chanel No 5, is gelanceerd in 1921. Het was het eerste parfum op kunstmatige basis. Chanel zei: “Een vrouw hoort te ruiken als een vrouw. Ze is geen roos, dus moet zij daar ook niet naar geuren.”

Parfum van Chanel