Caron - Parfumgigant
Je bent hier:

Caron parfum

Caron

Nu eens geen modehuis, kunstenaar of artiest met een parfum, maar een parfumonderneming met de wortels in de wereld van heerlijke geurigheden: Caron.

Caron is een topbedrijf binnen de haute parfumindustrie. In 1901 opgericht door Ernest en Raoul Daltroff. Aanvankelijk heette de parfumerie Emilia, maar Ernest veranderde de naam in 1904 in Caron.
Als kind is Ernest door zijn moeder al de liefde voor parfum bijgebracht. Hij bleek bovendien begiftigd met een scherp reukvermogen. Het is dan ook niet vreemd dat hij besloot om van zijn passie zijn beroep te maken door een eigen parfumhuis van de grond te tillen. Een opleiding tot parfumeur heeft Daltroff niet gehad. Maar hij vertrouwde op de kracht van zijn eigen neus.
Het verhaal gaat dat zijn eerste parfum gebaseerd is op zijn geheime liefde voor zijn assistente, Felice Wanpouille. Deze vrouw was een bron van inspiratie, zijn muze. Narcisse Noir heette het eerste parfum dat werd gelanceerd in 1911.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog vluchtte Daltroff, die Joods was, naar Amerika. Hij overleed in 1941.Bij zijn vlucht vertrouwde hij de zorg voor Caron toe aan Wanpouille. Zij hield het bedrijf gaande tot aan haar overlijden in 1967. Binnen Caron werd zij madame Daltroff genoemd, hoewel het tussen haar en Ernest nooit tot een huwelijk gekomen is.
Tot op de dag van vandaag is Caron één van de beroemdste Franse parfumondernemingen. Bij Caron staan de kwaliteit, karakter en de authenticiteit van de parfumgeur nog altijd centraal en niet wat de mode of het tijdsbeeld voorschrijft.

Filter: