Carolina Herrera - Parfumgigant
Je bent hier:

Carolina Herrera parfum

Carolina Herrera

Carolina Herrera, zelf ook zeer 'goodlooking en elegant, is een modeontwerpster van Venezolaanse/Amerikaanse afkomst. Ze is in 1939 te Caracas geboren als dochter van een luchtmachtofficier. Haar grootmoeder introduceerde Carolina in de modewereld door haar al op zeer jonge leeftijd mee te nemen naar modeshows van grootheden als Balenciaga, Lanvin en Dior. Herrera zei later: Mijn ogen werden voorbereid om mooie dingen te zien.

Als jonge vrouw begaf ze zich binnen de jetset van New York en kwam zo in aanraking met de juiste contacten. Diana Vreeland, de legendarische modegoeroe en hoofdredactrice van het toonaangevende blad Voque, adviseerde Herrera om kleding te gaan ontwerpen. Aanleiding: Herrera was beland op de lijst van de Internationaal best geklede mensen in 1972.
Dat bleek een gouden tip, want vanaf dat moment rees Herrera's ster tot grote hoogte. Onder anderen kon zij Jackie Kennedy-Onassis tot haar klanten rekenen.
In 1980 vroeg de Spaanse parfumgigant Puig of hij de naam van deze bijzondere vrouw mocht gebruiken voor een nieuw geurmerk. Zij stemde toe en haar eerste parfum Carolina Herrera ( 1988) werd een enorm succes. Ook het eerste mannenparfum werd een topper.
In 2014 kreeg Herrera de 2014 Council Couture Award for Artistry of Fashion.

Filter: