Carla Fracci - Parfumgigant
Je bent hier:

Carla Fracci parfum

Carla Fracci

Nu is Carla Fracci een oudere dame (geboren in 1936 te Milaan) met nog steeds een vriendelijke krachtige uitstraling. Maar eens danste zij als prima ballerina de sterren van de hemel. Daarnaast was zij actrice. Zij maakte als solodanseres deel uit van beroemde balletgezelschappen zoals het La Scala Theatre Ballet, het London Festival Ballet, het Royal Ballet, het Stuttgart Ballet en het Royal Swedish Ballet. Zij was vooral geprezen om haar optreden in Giselle en danste met wereldbekende collega's als Rudolf Nureyev, Vladimir Vasiliev, Henning Kronstam, Mikhail Baryshnikov en Erik Bruhn.

Sinds 2004 is Fracci ambassadrice voor de FAO.
Het verhaal gaat dat Carla tijdens de oorlogsjaren een leeg parfumflesje vond. Ze opende het en een restje geur kon zij nog opsnuiven. Ze vulde het flesje met water om het geurtje toch nog een beetje te kunnen gebruiken. Vanaf die bijzondere vondst is Fracci parfumliefhebster.
Haar gratie, élégance en 'lichtvoetige luchtigheid' waren de inspiratie waarmee parfumeurs later aan het werk gingen. The essence of the étoile was het eerste parfum dat werd gevolgd door geuren die naar hoofdpersonen uit beroemde balletstukken zijn vernoemd, ander meer Giselle, Medea, Aurora en Salomé en de herengeur Hamlet.

Filter: