Capucci - Parfumgigant
Je bent hier:

Capucci parfum

Capucci

Roberto Capucci is een bekende Italiaanse modeontwerper die vooral furore maakte met zijn bijzonder kleurrijke, zeer aparte, ongebruikelijk, soms bizarre japonnen en pakken. Zijn fantasie en kundigheid zijn zo uitgesproken, dat hij gerekend mag worden tot de meest gerenommeerde en getalenteerde modeontwerpers van zijn ( en onze) tijd. Inmiddels is Roberto 86 jaar oud.
Het voert te ver om hier even 80 jaar modeontwerpen te beschrijven, dus kiezen we even voor een vogelvlucht. In 1950 opende Roberto Capucci zijn eerste atelier aan de Via Sistini in Florence. Op 26-jarige leeftijd wordt hij beschouwd als de beste ontwerper van Italiaanse mode. In 1958 mag hij, samen met Pierre Cardin en James Galanos, de prestigieuze Boston Fashion Award in ontvangst nemen. In 1962 opent hij zijn atelier aan de Rue Cambon in Parijs.
Er volgen veel exposities van zijn fantasierijke ontwerpen: van Rome tot Turijn, van Florence tot Moskou in Wenen en Stockholm.
Tot op de dag van vandaag is Roberto actief. In 2010 werkte hij samen met de kunstenaars Mauritze Martusciello en Mattia Casalegno in de audiovisuele presentatie van ‘Il Gesto Sospeso’ in opdracht van Fendi.
Het eerste parfum werd in 1987 gelanceerd

Filter: