Baldessarini - Parfumgigant
Je bent hier:

Baldessarini parfum

Baldessarini

Baldessarini is een Duits modemerk. Het is in 1993 opgericht door Werner Baldessarini.

Werner is geboren in Oostenrijk. Zijn ouders zijn van Italiaanse afkomst.
Zijn carrière maakte een snelle groei door en al snel werd hij hoofdontwerper en lid van de Raad van Bestuur van Hugo Boss.
Hugo Boss was zo tevreden over de inzet die Werner leverde, dat hij als dank een parfum onder de naam Baldessarini liet ontwerpen en uitgeven. Het werd een enorm succes. Bij de latere Baldessariniparfums is de naam van Hugo Boss verdwenen. Maar tot nu toe valt Baldessarini by Hugo Boss nog altijd onder Hugo Boss.
Ondertussen ging Werner Baldessarini verder met de ontwikkeling van zijn eigen modelabel. Zijn eerste collectie herenkleding werd gelanceerd in 1994.
De eerste ‘smoel’ van Baldessarini was het gezicht van Charles Schumann, de beroemde barman die een populair boek over cocktails schreef. Schumanns robuuste en onderscheidende uitstraling was perfect voor het eerste parfum van het bedrijf dat onder de naam Baldessarini ( van Werner Baldessarini) op de markt kwam en in 2002 werd uitgebracht. De geur won in 2003 twee FiFi Awards - een primeur voor een Duitse ontwerper.
In het begin van de 21e eeuw werden een reeks succesvolle mannengeuren gelanceerd met daarop de slogan “Scheidt de mannen van de Jongens’ Baldessarini Strictly Private verscheen in 2009. Hiervoor leende de acteur Werner Schreyer zijn ‘gezicht’.

De Baldessarinigeuren werden in eerste instantie geproduceerd in samenwerking met Procter and Gamble. De licentie voor Baldessarini parfums werd in november van 2011 overgenomen door Maurer & Wirtz.
Baldessarini heeft 8 parfums uitgebracht. De eerste editie werd uitgebracht in 2007 en de nieuwste in 2012. Baldessarini geuren zijn gemaakt in samenwerking met parfumeurs Firmenich en Alberto Morillas.

Filter: