Atkinsons - Parfumgigant
Je bent hier:

Atkinsons parfum

Atkinsons

Naast de beroemde Franse geurenhuizen verdienen de Engels een terechte plaats. Zeer beroemde, uiterst selectieve en prachtige geurcomposities zijn besnuffeld en geroken en ontwikkeld door Engelse ‘Nozes’.

Atkinsons is een van die beroemde Engelse parfumhuizen. Tegenwoordig is de onderneming eigendom van een Italiaanse holdingmaatschappij, maar de wortels zijn absoluut van Brits kaliber met een hoofdvestiging in de Burlington Gardens in Londen.

Met een bundel vol zelfbedachte recepten, snuisterijen en geuren kwam James Atkinson helemaal vanuit het in het noorden gelegen Engelse Cumberland naar Londen. Hij had ook nog een door zichzelf ontwikkelde balsem van berenvet bij zich en – jawel – zelfs ook een échte beer. Steevast was hij van plan om zijn kansen te benutten in het mooie Londen.

Al snel werd hij daarbij vergezeld door zijn broer Edward. Die samenwerking legde hem geen windeieren en al snel konden de gebroeders Atkinson aan de slag met de productie van parfums, toiletartikelen en cosmetica. Jawel, vanuit hun eigen fabriek aan de Southwark Road. Het eerste topproduct was een pommade voor het haar. Deze was gemaakt van berenvet. De zaken liepen uitstekend en in 1799 opende James Atkinson zijn zeep – en parfumwinkel in Londen.

In 1832 werd Atkinson benoemd tot hofparfumeur aan het hof van St James. En door de vele, vele jaren heen volgden diverse beroemde klanten onder wie Koning George IV, de hertog van Wellington, admiraal Lord Nelson. Sarah Bernard, Emma Hamilton, de tsaar van Rusland en de koning van Italië.

De onderneming is een lange periode non actief geweest. Tot het merk in 2013 opnieuw is gelanceerd door de Italiaanse parfumholding. Zoals de CEO van deze holding, Enrico Ceccato, zei:”In de 19e eeuw, was Atkinsons de ‘Chanel ‘ van zijn tijd. Het merk was marktleider en ontwikkelaar van de in Engeland meest erkende geur van zijn tijd. Wij wilden die authenticiteit, luxe en exclusiviteit recreëerden voor de veeleisende en welgestelde consumenten van nu.”

Waarvan akte…..

Filter: