Atelier Cologne - Parfumgigant
Je bent hier:

Atelier Cologne parfum

Atelier Cologne

In 1714 omschreef Johann Maria Farina zijn parfum als volgt: Mijn geur is als de Italiaanse voorjaarsmorgen na een regenbui en de geuren van sinaasappel, pompelmoes, citroen, bergamot, sukadevrucht, limoen en de bloemen en kruiden in mijn geboorteland. Wie deze naar Duitsland verhuisde Italiaanse parfumeur was? De ontwerper van het wereldberoemde, onder meer door Napoleon Bonaparte en koningin Victoria gedragen reukwater ‘Eau de cologne’, later bekend als 4711.
Atelier Cologne is het eerste parfumhuis dat zich voor de opdracht heeft gesteld om de legendarische klassieke cologne in ere te herstellen en aan te passen aan de huidige tijd. De parfumeurs mixen de bekende citrus en de overige traditionele grondstoffen met andere zeldzame extracten tot een nieuwe, tegelijk klassieke variant.
Atelier Cologne is een Duits, noch Frans of Italiaans bedrijf, maar gevestigd in de Verenigde Staten. De eerste geur is gelanceerd in 2010. Tot nu toe zijn 35 geurcomposities geproduceerd. De geuren zijn ontworpen in samenwerking met de ‘neuzen’ Jérome Epinette, Cecile Krakower en Ralf Schwieger.

Filter: