Alfred Dunhill - Parfumgigant
Je bent hier:

Alfred Dunhill parfum

Alfred Dunhill

Alfred Dunhill is de ambitieuze oprichter van de Britse onderneming Alfred Dunhill Ltd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen. Alfred is geboren in 1872 en overleed op 86-jarige leeftijd in 1959.
Aanvankelijk was hij tabakshandelaar en uitvinder en wordt beschouwd als de grondlegger van het sigarettenmerk Dunhill en het bedrijf in luxe goederen en lederwaren Dunhill. Tegenwoordig zijn beide ondernemingen zelfstandig en onafhankelijk van elkaar.

Nadat hij het bedrijf van zijn vader georven had, begon hij met het leveren van mooie autoaccessoires. Hij noemde dit bedrijf Dunhill Mororities. In 1890 richtte hij Dunhill’s Motor Car Company op, een postorderbedrijf voor zijn autoaccessoires. Zijn tabakswinkel opende hij in 1907. Hij was de eerste die op maat van de klant gesneden tabakmengsels verkocht. In de jaren 1920 richt Dunhill zich ook op de (heren) mode en luxe warenmarkt. Winkels werden geopend in New York en Parijs. Daarmee heeft hij in belangrijke mate bijgedragen aan de ontwikkeling van de luxe goederenmarkt. Daar horen natuurlijk ook mooie herengeuren bij.

Het eerste Dunhillparfum werd in 1934 geïntroduceerd.

Filter: