ALEXANDER MCQUEEN - Parfumgigant
Je bent hier:

ALEXANDER MCQUEEN parfum

ALEXANDER MCQUEEN

Het verhaal over het leven van de Britse controversiële modeontwerper Lee Alexander McQueen is benijdenswaardig en tegelijk ook triest. Hij was gevierd om zijn ontwerpen, maar zelf leed hij aan depressies en was hij verslaafd geraakt aan drugs.
Hij is geboren in 1969 en stierf in 2010 door zelfdoding.

Binnen de modewereld wordt McQueen gezien als een zeer controversiële ontwerper, maar tegelijkertijd was zijn werk een combinatie van werkervaring, Brits kleermakerswerk, fijne deskundigheid de Franse haute couture en de onberispelijke afwerking van het Italiaanse vakwerk.
Al op zijn 20e ging hij werken bij de in Londen werkende Japanse ontwerper Koji Tatsumo. Een jaar later vertrok McQueen naar Milaan om te werken bij Romeo Gigli. In 1991 studeerde Alexander af aan het Londense prestigieuze Central Saint Martins College of Art and Design. Een paar jaar later was hij te vinden in de salon van het Parijse modehuis Givenchy. Naast modellen onder de naam van zijn werkgever, kreeg hij ook de ruimte om modellen uit eigen naam uit te brengen.
In 2001 opende hij in Parijs zijn eigen modehuis, in samenwerking met de Gucci Group en ging hij een samenwerking aan met het Duitse merk Puma voor een lijn van sportschoenen die onder zijn naam als merk zou uitkomen.
Wetenswaardigheidje: McQueen is de bedenker van de laaghangende spijkerbroeken met zicht op het begin van de bilspleet. McQueen zag dit als een variant op het vrouwelijke decolleté.
Het eerste parfum is uitgegeven in het jaar 2003. Het meest recente geurtje op dit moment is McQueen Parfum voor dames ( 2016). De ontwerpers van deze geuren zijn de parfumeurs Jacques Cavallier, Anne Flipo en Dominique Ropion. Het bedrijf dat zorgt voor de productie en de distributie van de McQueenproducten is het bekende Coty.

Filter: