Alaia - Parfumgigant
Je bent hier:

Alaia parfum

Alaia

De man achter dit merk is de bekende couturier, met een enorme staat van dienst: Azzedine Alaïa.
Azzedine werd in 1940 geboren in het Tunesische Tunis. Al op jonge leeftijd wist hij dat hij werkzaam wilde zijn in de wereld van Mode, Glamour en Glitter. Na in Tunis de Ecole des Beaux-Arts te hebben gevolgd en gewerkt te hebben als assistent van een lokale naaister, vertok Alaïla naar Parijs om daar zijn geluk te zoeken. Met succes, want in 1957 werd hij aangesteld al kleermaker in het couturehuis van de beroemde Christian Dior. Echter, hij moest na vijf dagen al het veld ruimen toen de Algerijnse oorlog uitbrak. Maar Alaïla liet de moed niet zakken en hij kon snel daarna aan de slag bij Guy Laroche en later bij Thierry Muggler. Eind jaren 1970 kon hij zijn eerste eigen atelier openen in zijn kleine appartementje aan de Rue de Bellechasse.
Dat kleine, wat afgelegen appartement was zo gek nog niet, want hij kon van daaruit rijke dames van de jetset, die liever incognito hun aankopen deden – prima van dienst zijn. Hij kon Marie-Helene de Rothschild, Louise de Vilmorin, Greta Garbo en talloze andere chique vedetten tot zijn cliënten rekenen.
Zijn eerste pret a porter collectie presenteerde hij in 1980. Het voert te ver om hier zijn hele carrière te beschrijven, maar gelooft u mij, op het gebied van de mode heeft Alaïla zijn sporen ruimschoots verdiend, inclusief de prijs voor de Beste designer van het jaar 198 en de benoeming tot Ridder van het Erelegioen in 2008 aan toe.
Als parfumbedrijf is Alaïa nog niet lang op de markt actief. Het eerste parfum is gepresenteerd in 2015 en de tot nu toe laatste in 2016. Alle drie geuren zijn samengesteld door de ‘neus’ Marie Salamagne.

Filter: