Al Haramain - Parfumgigant
Je bent hier:

Al Haramain parfum

Al Haramain

Wie van heerlijke volle Oosterse geuren houdt, zou in onze ‘etalage’ kunnen kijken naar de producten van het merk Al Haramain. Dit merk is gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten.
Het merk dankt zijn illustere naam aan de twee beroemdste en meest heilige moskeeën ter wereld: de Mashid al-Haram en de Masjid Al-Nawabi in Medina.
Al Haramain Perfumes is in 1970 opgericht door de late Kazi Abdul Haque. Aanvankelijk was Al Haramain meer een handelsonderneming in grondstoffen die belangrijk zijn voor de parfumproductie, zoals Dehn al Oud.
Dehn al Oud is een zeer kostbare olie het donker harsachtige hout van de Zuid-Aziatische Aguilaria’s en aanverwante groenblijvende boomsoorten. Deze bomen vormen de olie als afweermiddel nadat zij zijn besmet door een schimmelstam van Ascomyceten.
Deze geurende olie wordt gebruikt voor de fabricage van parfums, maar ook voor wierook.
Kazi Abdul Haque verkocht zijn parfumgrondstoffen vanuit zijn winkeltje tegenover de Al-Haram Moskee in Mekka. Dat winkeltje in ondertussen uitgegroeid tot een onderneming die zich heeft gespecialiseerd in Oosterse geuren. Er staan maar liefst duizend geuren in de portfolio!
Met zijn nicheproducten heeft Al Haramain nu vestigingen in GCC en het Midden-Oosten en honderd andere landen over de hele wereld.

Filter: