Acca Kappa - Parfumgigant
Je bent hier:

Acca Kappa parfum

Acca Kappa

Acca Kappa is een Italiaans cosmeticabedrijf dat gevestigd is in Trevisio, een kleine stad in de buurt van Venetië. Het aardige is, dat deze stad ook de thuishaven is van de kledingketen Benetton en het witgoedmerk DeLonghi.
Acca Kappa is in 1862 opgericht door de van oorsprong Pruisische H. Krull. De naam Acca Kappa zijn de voorletters van zijn naam H (Acca) en K (Kappa) in de Italiaanse uitspraak.
In eerste instantie werden vooral haarborstels en aanverwante zaken als kammen en scheerkwasten geproduceerd. De hoge kwaliteit van de producten legde het bedrijf geen windeieren, want al snel werd Acca Kappa de grootste en bekendste haarborstel fabrikant van heel Italië.
Tegenwoordig is Acca Kappa nog steeds een familiebedrijf en is de achter-achter kleindochter van H. Krull de ceo van de onderneming. Eind jaren 1980 heeft deze mevrouw Elisa Gera besloten dat Acca Kappa zou uitbreiden met lichaamsverzorgingsproducten en geuren. Belangrijke punten waar de producten aan moeten voldoen zijn eerste kwaliteitsgrondstoffen, eenvoudig design en respect voor het milieu.
In 2015 presenteerde Acca Kappa een prachtige herenlijn bestaande uit inspirerende, mooie eaux de Cologne en herenparfums. Maar naast deze producten blijft Acca Kappa borstels produceren. Het schijnt dat HM Koningin Elisabeth II van Engeland voor haar grijze haren de borstels en kammen van Acca Kappa trouw blijft.

Filter: